Please select form to show

استاد تغییر باشیم، نه قربانی تقدیر، سلام، در بسیاری از موارد دانش آموزان با توجه به این که مطالعه خوبی داشته‌اند، اما پیش آمده که سر تست زنی و مخصوصأ در جلسه آزمون دچار خستگی می‌شوند و نمی‌توانند نتیجه‌ای که باید را بگیرند! اگر کارنامه‌های کنکور را مشاهده کنید، آن داوطلبی که رتبه کشوری 2000 کسب کرده با آن داوطلبی که رتبه کشوری 15000 آورده است، نهایتأ تنها 15 إلی 20 درصد از دروس را کمتر پاسخ داده است، اما رتبه بسیار متفاوت است.

بعنوان مثال شخصی که 2000 آورده زیست را 76 درصد زده اما شخصی که 15000 آورده زیست را 56 درصد زده بوده؛ بنابراین در مجموع این داوطلب با 6 تست کمتر در درس زیست اختلاف رتبه بوجود آورده است. من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی از سایت به پاسخ، برای این که در تست زنی، سر جلسه آزمون و حتی در کنکور اصولی تست بزنیم و خسته هم نشویم، شما باید چند نکته را در نظر بگیرید:

1.هدف گذاری کنید؛ اگر از دانش آموزان قلم‌چی باشید و یا شاید حداقل شنیده باشید که در آزمون‌های قلم‌چی قانونی به نام چند از ده وجود دارد. در واقع، شما باید مشخص کنید که چه میزان تست قرار است کار کنید و به چند سوال از آن تعداد، پاسخ خواهید داد. با این روش اگر تمرین کنید، به یک ثباتی می‌رسید که چه مباحثی را می‌خواهید حذف کنید و در برخورد با سوالات سخت یا وقت‌گیر به راحتی می‌توانید مدیریت کنید.

2. تکنیک ضربدر منها؛ یکی از تکنیک‌های قدیمی که من توصیه نمی‌کنم! چرا! چون نیازمند تمرین است و فقط به دوستانی که از سال دهم، یازدهم و یا نهایتأ به کسانی که از تابستان شروع به مطالعه اصولی و تست زنی کرده‌اند، پیشنهاد می‌کنیم تا زمان برای تمرین این تکنیک داشته باشند وگرنه اگر کسی فقط سر جلسه کنکور این روش را استفاده کند، شک نکنید که زمان زیادی را از دست خواهد داد چرا که نمی‌داند اصولأ چه سوالاتی باید ضربدر شوند و چه سوالاتی منفی!

اما برای دوستانی که از این روش استفاده می‌کنند، سوالاتی را ضربدر می‌کنیم که:

  • سوالاتی که جوابشان را فراموش کرده‌ایم.
  • سوالاتی که بین دو یا چند گزینه شک داریم.
  • سوالاتی جواب سوال را بلدیم اما اگر حل کنیم، زمان قانونی سوالات دیگر را از دست می‌دهیم.
  • و سوالاتی که یا روی سوال گنگ است و یا گزینه‌ها برای ما قابل درک نیستند.

برای این نوع سوالات یک ضربدر کنارشان می‌گذاریم و رد می‌شویم؛ اما سوالاتی را که باید منفی کنیم:

  • سوالاتی که از مطالب حذفی ما طرح شدند.
  • سوالاتی که از مباحثی هستند که تسلط کافی نداریم.

نکته: برای سوالاتی که ضربدر زده شده‌اند، بعد از اتمام همه سوالات اگر زمان مازاد داشتیم، می‌توانیم برگردیم و جواب دهیم اما سوالاتی را که علامت منفی زده‌ایم، کلأ حذف می‌کنیم.

تذکر: هیچ‌وقت شانسی و شک‌دار جواب ندهید! چرا که در اغلب موارد این سوالات منفی از آب درمی‌آیند و باعث افت تراز می‌شوند.

3. در محل مطالعه، اتاق و یا هرجایی که مطالعه و تست حل می‌کنید، آزمون دادن را تمرین کنید؛ اگر سرمایی هستید، محیط گرم را تمرین کنید، اگر گرمایی هستید، شرایط نشستن چهار ساعته با لباس و مقنعه و … را تمرین کنید، اگر آب لازمید، کنار دستتان بگذارید، صبح زود آزمون دادن و تست زدن را تمرین کنید، یک ساعت آلارم‌دار همیشه دم دستتان باشد، سر آزمون و یا تستی که در خانه حل می‌کنید از جای خود بلند نشوید و همه شرایطی را که در کنکور با آن روبرو خواهید بود را تمرین کنید تا نیروی بدنی و پتانسیل خودتان را با شرایط کنکور وفق دهید.

4. روی سوال و گزینه‌ها را با دقت و آهسته بخوانید؛ اغلب بچه‌ها چون روی سوال را درست نمی‌خوانند بنابراین مجبورند، رفرش کنند تا خواسته سوال را متوجه شوند؛ بنابراین نیرو و زمانشان را از دست می‌دهند. پس روی سوال را آهسته، شمرده و با تمرکز بخوانید، زیر نکات چراغ سبز نشان دهنده‌ها خط بکشید تا دقیقأ بدانید سوال چه خواسته‌ای دارد.

نکته: اگر بعد از دو بار خواندن، روی سوال، خواسته سوال و یا گزینه‌ها برای شما گنگ و نامفهوم بود، علامت منفی بزنید و رد شوید.

5. افعال، قیدها و صفت‌های مثبت و منفی روی سوال را با دقت بخوانید؛ بسیاری از موارد پیش آمده داوطلب “می‌شود” را “نمی‌شود” خوانده و دچار سردرگمی شده، چون گزینه‌ها جور درنمی‌آمدند! بعد از کلی اتلاف وقت و خستگی متوجه شده که روی سوال را اشتباه خوانده است؛ پس به فعل یا قید جمله توجه کنید و دور ان خط بکشید.

6. در تست‌ها، روی یک سری از موارد باید فوکوس کنید و خط بکشید؛ بعنوان مثال سوالاتی داریم که از ما خواسته:

  • همه گزینه‌ها درست می‌باشد بجز گزینه!
  • همه گزینه‌ها درست است به استثناء!
  • گزینه‌ای درست است که!
  • و …

اگر به موارد و قیدهایی که تأکید کننده هستند توجه نکنید، به راحتی درگیر دام تستی طراح می‌شوید و نتیجه‌ای جز خستگی و از دست دادن زمان نصیبتان نخواهد شد.

نکته: فراموش نکنید کنکور تنها سنجش سواد علمی، میزان مطالعه و … نیست؛ بلکه علاوه‌بر سواد و علم، نحوه عملکرد در مواجهه با مشکل و سختی، سرعت عمل، نکته سنجی، ریز بینی  و … نیز مورد سنجش قرار دارند.

7. کلمات مشابه و نزدیک بهم به راحتی شما را درگیر می‌کنند؛ بودند افرادی که با بی دقتی در روی سوال پاسخ اشتباه داده‌اند، سوال را حل کردند اما گزینه‌ها شک برانگیز بودند. بعنوان مثال کلمه بدترین با کلمه برترین فقط در یک “د” و “ر” تفاوت دارد اما به راحتی می‌تواند شما را به چالش بکشد و انرژی شما را هدر دهد.

8. گول جملات زائد و طولانی روی سوال را نخورید؛ گاهی وقت‌ها طراح سوال به عمد سوالاتی شبیه به سوالات کتاب‌های تستی را می‌آورند. بعنوان مثال مسئله‌ای از شیمی گاج نقره‌ای را آورده با این تفاوت که جملات داستان‌وار زیادی به مسئله ربط داده است و شما برای این که شبیه به آن را در گاج نقره‌ای دیده بودید، سریع به سراغ حل کردن تست می‌روید و به جوابی می‌رسید که اتفاقأ در گزینه‌ها بوده، اما فراموش کردید که خواسته سوال چیز دیگری بوده! بنابراین بعد از کلی حل مسئله متوجه اشتباهتان می‌شوید و باید مانند میوه لهیده دوباره حل کنید یا کلأ متوجه نمی‌شوید و نمره منفی می‌گیرید.

شما با خستگی هنگام مطالعه و تست زنی چگونه کنار آمدید؟ روش‌های خودتان را برای ما کامنت کنید، نظرات و پیشنهادات خودتان را با ما در میان بگذارید و اگر دقت در تست زنی ندارید، مقاله من با عنوان چگونه دقت در تست زنی را افزایش دهیم؟ را از دست ندهید. یادتان نرود رنگی کردن ستاره‌ها مساوی است با رفع خستگی از تن تیم به پاسخ ..

3.8 6 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
تیمی از بهترین مشاوران به صورت رایگان پاسخگوی سوالات شما هستند. هر سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید. در سریع‌ترین زمان از ما پاسخ بگیرید.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا