Please select form to show

اعتماد به نفس، اولین گام به سوی موفقیت است! سلام، اولین گام برای افزایش سرعت در مطالعه مربوط به بحث تست‌زنی منظم است؛ همه ما می‌دانیم که مطالب و مباحث خوانده شده نیازمند این هستند تا تست کار شوند و یادگیری به چالش کشیده شود! بنابراین داشتن برنامه منظم تست زنی در افزایش دقت کمک کننده خواهد بود. پس برای افزایش دقت در تست زنی ابتدا باید:

  1. قبل از شروع برای مطالعه مباحث جدید، حتمأ مطالب قبلی را مرور و به نکات و خلاصه نویسی‌ها نگاهی بیندازیم.
  2. بعد از مطالعه زمانی را برای تست‌زنی اختصاص دهیم.
  3. هر روز و به طور مداوم برای تمامی دروس عمومی و تخصصی منظم تست حل کنیم.
  4. در انتخاب نوع تست به شرایط خود توجه کرده و حتمأ از تست‌های کنکوری سال‌های پیشین استفاده کنیم.
  5. بعد از این که روال تست‌زنی ما سر و سامان گرفت، باید تست زمان‌دار نیز کار کنیم.
  6. نحوه مارک‌دار کردن و هایلایت کردن تست‌ها را بیاموزیم و در طول برنامه مطالعاتی خود چندین بار مرور و تمرین کنیم.
  7. حتمأ بعد از حل تست، درصد گرفته و وضعیت تحصیلی خود را بسنجیم.
  8. و همه تست‌های حل شده‌ای که یا اشتباه پاسخ داده‌‌ایم یا کلأ پاسخ نداده‌ایم را بررسی کرده، پاسخ‌نامه را به دقت مطالعه کنیم و نکات درآمده از تست‌ها را به یادداشت‌ها و یا خلاصه نویسی‌های خود اضافه کنیم.

اما یک سری راهکارهای دیگر وجود دارند که دانش آموزان و داوطلبان کنکور باید در طول بازه زمانی که برای کنکور مطالعه می‌کنند، تمرین کرده و در روز موعد استفاده نمایند؛ من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی از سایت به پاسخ و برای افزایش تمرکز و دقت در موقع تست‌زنی برای دانش آموزانم علاوه‌بر موارد فوق، رعایت موارد زیر را نیز توصیه می‌کنم:

1. ترتیب جواب‌دهی به سوالات را از ابتدا برای خود مشخص کنید؛ بسیاری از دوستان بدون توجه به نوع و ترتیب سوالات، شروع به جواب‌دهی می‌کنند و گاهی بر سر سوالاتی که بلد نیستند و یا حل آن سوال زمان‌بر است، تایم قانونی را از دست می‌دهند و حتی به سوالات آسان نیز نمی‌رسند. بنابراین، دانش آموزان و داوطلبان کنکور باید از همان تست‌های حجمی و آزمون‌های آزمایشی نحوه برخورد با انواع سوال را بیاموزند؛ پس برای درک بهتر ما سوالات را به چند دسته تقسیم می‌کنیم:

  • سوالات ساده
  • سوالات شک‌دار
  • سوالات وقت‌گیر
  • سوالات سخت و پیچیده

سوالات ساده، سوالاتی هستند که در کسری از ثانیه و با خواندن روی سوال بلافاصله به جواب می‌رسیم، سوالات شک‌دار سوالاتی هستند که به جواب نهایی نرسیده‌ایم و معمولأ بین دو و گاهی چند گزینه شک داریم، سوالات وقت‌گیر سوالاتی هستند که با توجه به این که می‌دانیم جواب سوال چیست و چگونه باید حل شود اما حل کردن آن سوال موجب از دست دادن زمان قانونی دیگر سوالات خواهد شد و سوالات سخت و پیچیده عملأ سوالاتی هستند که قطع به یقین می‌دانیم بلد نیستیم و یا به جواب نخواهیم رسید.

نکته: آشنایی با انواع سوال نیازمند تمرین و تکرار و تست‌زنی است تا به محض خواندن روی سوال متوجه شویم تست فوق از کدام نوع از تست‌های چهارگانه فوق است؛ پس بنابراین کسی که در طول دوران مطالعه به صورت ترتیبی به سوالات پاسخ داده نمی‌تواند سر جلسه کنکور سوالات را از هم تفکیک کند، پس بالإجبار باید به صورتی ترتیب پیش روی کند. مگر این که، در طول مطالعه برای کنکور تمرین کرده و آن قدر تست کار کرده باشد که به قول معروف چشم بسته پاسخ دهد.

توجه: برای پیش روی به روش تفکیک سوالات، داوطلب می‌تواند از علامت‌های خاصی برای تفکیک سوالات استفاه کند؛ بعنوان مثال از علامت + برای سوالات ساده، از علامت × برای سوالات شک‌دار و از علامت برای سوالات وقت‌گیر و سخت استفاده کند.

2. متن سوال را با آرامش و به صورت کامل بخوانید؛ اغلب بچه‌ها هنگام خواندن سوال دقت کافی ندارند و یا روی سوال را ناقص می‌خوانند، شما باید جوری سوال را بخوانید که متوجه خواسته سوال شوید. گاهی ممکن است در روی سوال نکته ریزی وجود داشته باشد که در رسیدن به جواب کمک کند، بنابراین با بی دقتی شانس خود را کاهش ندهید.

3. تست‌های موجود در آزمون‌ها را به دو دسته مختلف تقسیم کنید؛

  • تست‌های قدرتی
  • تست‌های سرعتی

تست‌های قدرتی، تست‌هایی هستند که میزان درک، فهم، تجریه و تحلیل، مقایسه، دسته بندی و نحوه ارتباط دهی موارد با هم و اطلاعات موجود در لایه‌های عمیق حافظه بلند مدت را مورد سنجش قرار می‌دهند؛ اما تست‎‌های سرعتی، تست‌هایی هستند که قدرت حافظه، عملکرد، سرعت عمل ومیزان تسلط بر مباحث مختلف را مورد سنجش قرار می‌دهد.

نکته: در حل تست‌های قدرتی مانند مسائل شیمی، حلیات ریاضی، فیزیک و … معمولأ نیازمند تمرکز بیشتر و ماندن بر روی سوال است؛ اما در سوالات سرعتی مانند حفظیات شیمی، سوالات ادبیات و یا زبان و … معمولأ اگر با تمرکز کافی روی سوال باشد، اولین حدس در اغلب موارد درست‌ترین جواب سوال است.

4. افراط در تست‌زنی ممنوع تا ابد؛ تعداد تست‌هایی که برای هر درس، هر مبحث و یا هر مطلبی کار می‌شوند، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ اما تجزیه، تحلیل و رسیدگی به اشکالات و اشتباهات موجود در تست‌ها، دو برابر بیشتر اهمیت دارد. اگر اشتباهات و اشکالات برطرف نشوند، تکرار نشوند، تمرین نشوند، انواع تله‌های تستی شناخته نشوند، عملأ مطالعه بی‌ فایده خواهد بود. با تجزیه، تحلیل، بررسی و درآوردن نکات تست‌هاست که سرعت تست زنی و دقت تست زنی افزایش می‌یابد.

نکته: هر قدر موشکافانه‌تر تست‌ها و آزمون‌ها تحلیل و بررسی شوند، دقت و تمرکز افزایش می‌یابد و هر قدر با دید بهتر و عمیقی به سوالات نگاه شود، سرعت تست زنی افزایش می‌یابد.

در انجام محاسبات چگونه دقت خود را افزایش دهیم!

دانش آموزان و داوطلبان بسیاری هستند که با محاسبات مشکل داشته و اغلب به همین دلیل حتی با بلد بودن نحوه جواب‌دهی، باز هم سوال را از دست می‌دهند! اما ابتدا باید بدانیم چه عواملی موجب بی دقتی در محاسبات می‌شوند:

  • درست نخواندن و عجله‌ای خواندن روی سوالات؛ هنگامی که با بی دقتی سوالی را می‌خوانید، معمولأ فعل‌ها، قیدها، مثبت یا منفی بودن سوال را درست متوجه نشده و ممکن است پاسخ برعکس دهید.
  • روبرو شدن با سوال ساده بعد از چند سوال پشت سر هم؛ طراحان سوالات کنکور معمولأ برای به دام انداختن دقت و تمرکز داوطلبان بعد از چند سوال سخت و پیچیده، سوال ساده‌ای را قرار می‌دهند که موجب شک داوطلب شده و حواس پرتی را به دنبال دارد.
  • فکر کردن به سوالات قبلی پاسخ داده شده؛ داوطلبان معمولأ بعد از این که سوالاتی را حل می‌کنند، فکر و حواسشان پی سوال قبلی باقی می‌‌ماند و در ذهن خود تکرار می‌کنند که درست حل کردند یا نه! و به همین ترتیب سوالات بعدی را خراب می‌کنند.

اما حالا که فهمیدیم درد چیست، پس باید به سراغ درمان برویم؛ برای افزایش تمرکز در حل سوالات محاسباتی باید موارد کوچک و کاربردی ریزی را رعایت کنید تا نتیجه بگیرید، بنابراین به توصیه‌های زیر عمل کنید:

  1. روی سوالات را با حوصله بخوانید و زیر نکات مهم و به قول معروف چراغ سبز نشان دهنده سوالات خط بکشید.
  2. مدیریت زمان داشته باشید تا پیش از اتمام زمان قانونی فرصت برگشت به سوالات و مرور داشته باشید. (البته مواظب باشید با شک بی جا کار را خراب نکنید)
  3. تا می‌توانید در خانه تست زمان‌دار کار کنید تا روال تست‌زنی شما سرعت بگیرد.
  4. ماشین حساب را از همان اوایل مطالعه کنار بگذارید و در کاغذهای کوچک حل تست انجام دهید تا به کمبود فضا عادت کنید.
  5. و در نهایت قبل از حل تست، به گزینه‌ها نگاه نکنید؛ بعد از این که سوال را حل کرده و به جواب رسیدید، به گزینه‌ها نگاه کنید و فقط در صورتی از قبل گزینه‌ها را ببینید که به جواب سوال شک دارید.

شما از چه تکنیکی برای بالا بردن میزان دقت خود در تست زنی استفاده می‌کنید؟ برای ما کامنت کنید و اگر این مطلب برای شما کمک کننده بود با دوستانتان به اشتراک و بگذارید و به مقدار میزان رضایت، ستاره‌های ما را رنگی کنید و برای تکمیل اطلاعات خود در زمینه تست زنی، پیشنهاد می‌کنم مقاله‌های زیر را نیز مطالعه کنید:

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
تیمی از بهترین مشاوران به صورت رایگان پاسخگوی سوالات شما هستند. هر سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید. در سریع‌ترین زمان از ما پاسخ بگیرید.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا