Please select form to show

برای رسیدن به روزهای خوب، باید چند روزی را بد گذراند، سلام، همه ما می‌دانیم و شنیده‌ایم که بهترین روش مطالعه ادبیات برای کنکور، روش مطالعه مبحثی یا همان موضوعی است! ادبیات کنکور را به طور کلی به شش مبحث تقسیم می‌کنیم که عبارتند از:

  • لغت و املاء
  • تاریخ ادبیات
  • آرایه‌های ادبی
  • دستور زبان فارسی
  • و قرابت معنایی

من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی از سایت به پاسخ، ابتدا پیشنهاد می‌کنم یک سری موارد را با هم مرور کنیم تا بعدأ با ذهنی آماده‌تر به سراغ روش مطالعه برویم:

نکته اول: تست‌زنی مرتب و ادامه روند تست‌زنی در درسی مانند ادبیات از اهمیت خاصی برخوردار است؛ پس دانش آموزی که بیشتر تست کار کند نسبت به دانش آموزی فقط مطالعه زیادی دارد، موفق‌تر خواهد بود.

نکته دوم: برای ادبیات در کنار مطالعه باید به صورت پیوسته تست کار کنید؛ یعنی به جای این که یک روز 100 تست کار کنید، یک هفته یا چند روز اصلأ تست کار نکنید و بعد از یک هفته، 200 تست یک جا کار کنید! این روند اصلأ فایده‌ای نخواهد داشت. پس خیلی بهتر است این 200 تست در 20 روز به میزان روزی 10 تست کار شود تا این که فاصله بیفتد.

نکته سوم: سه مبحث تاریخ ادبیات، املاء و لغت چون حفظی هستند باید بیشتر مطالعه شوند اما سه مبحث قرابت معنایی، آرایه ادبی و دستور زبان چون مهارتی هستند، پس باید بیشتر تمرکز روی تست‌زنی باشد! (نه این که برای لغت، املاء و تاریخ ادبیات تست کار نکنید، بلکه تمرکز 60 درصد روی مطالعه باشد، 40 درصد روی تست‌زنی).

نکته چهارم: در برنامه روتین شبانه هر داوطلب هر شب باید مطالعه و تست‌زنی لغات ادبیات وجود داشته باشد و به مرور زمان که در لغات پیش روی می‌کنید، تست‌های آرایه ادبی، قرابت و دستور زبان نیز اضافه شوند (حداقل هر شب 5 تست از هر مبحث).

لغات و املاء

در مطالعه ادبیات برای کنکور، دو مبحث لغت و املاء همیشه باید با هم مطالعه شوند؛ برای لغات حتمأ باید لغات پشت کتاب درسی بعلاوه لغات ستاره‌دار بعلاوه لغاتی که در متن کتاب هستند اما در انتها نوشته نشده‌اند را مطالعه کنید.

اگر منبع جداگانه برای لغات دارید که چه بهتر! حتمأ به صورت مداوم مطالعه و مرور داشته باشید و لغات جدیدی را در تست‌ها و یا آزمون‌ها به آن‌ها برمی‌خورید را در یک دفتر یادداشت کنید (معمولأ فقط مطالعه لغات خود کتاب درسی کفایت نمی‌کند). اگر لغتی را دیدید که بعلاوه اون معنی که می‌دانستید، در یک معنا دیگر نیز به کار رفته است، حتمأ در دفتر خود یادداشت کنید و خودتان ستاره‌دارش کنید.

برای قسمت املاء که هم زمان با لغت باید پیش روی کنید، اگر لغت سخت است و املاء آن را فراموش می‌کنید یا املاء کلمات مشابه را نمی‌توانید از هم تمییز کنید، لطفأ از روی هر لغت ده بار بنویسید و معنی هر یک را تکرار کنید (معمولأ دانستن معنی لغات به فهم درست املاء واژه نیز کمک می‌کند، پس تمرین کنید، هر شب!). برای این که تخصصی‌تر روی روش مطالعه لغت و املاء کار کنید، به مقاله روش مطالعه لغت و املا ادبیات کنکور چگونه است؟ مراجعه کنید.

تاریخ ادبیات

تاریخ ادبیات یک مبحث حفظی است و مطالعه هفتگی یک ساعت پاسخگو نیاز کنکور نخواهد بود! بهترین روش برای مطالعه تاریخ ادبیات این است که استثناعأ از نیمه دوم یا همان بهمن ماه هر شب یک نویسنده را بخوانید یا در هفته سه یا چهار جلسه در حد 20 دقیقه برای مطالعه تاریخ ادبیات اختصاص دهید. استفاده از رمزها، فلش کارت‌ها و خلاصه نویسی دسته بندی شده در مطالعه تاریخ ادبیات به شدت کمک کننده خواهد بود. برای مطالعه روش مطالعه تخصصی تاریخ ادبیات به مقاله روش مطالعه تاریخ ادبیات کنکور چگونه است؟ مراجعه کنید.

قرابت معنایی

اول باید به سراغ کتاب درسی بروید، تمام بیت‌ها و اشعار موجود در همه جا کتاب درسی را مطالعه کنید، مفهوم را درآورید، مفهوم را درک کنید و در نهایت به سراغ کتاب یا منبعی که برای قرابت معنایی دارید بروید. پس ابتدا آموزش سپس تثبیت مطالب در ذهن با تست‌زنی!

تحلیل همه تست‌های کار شده از مبحث قرابت معنایی همانند تحلیل آزمون به شدت از واجب الوجوبات یک کنکوری است؛ شما باید بدانید چرا یک بیت با یک بیت دیگر یا یک جمله با یک جمله دیگر و یا یک جمله با یک بیت قرابت معنایی دارد!!! پس درک ادبیات و مفاهیم به شدت مهم است. اگر دنبال روش تخصصی‌تر برای مطالعه قرابت معنایی هستید، به مقاله روش مطالعه قرابت معنایی برای کنکور چگونه باید باشد؟ مراجعه نمایید.

آرایه‌های ادبی و دستور زبان

برای بحث آرایه ادبی و دستور زبان چون از مباحث تقریبأ سخت و مفهومی ادبیات محسوب می‌شوند، توصیه می‌کنیم دانش آموزانی که در این دو مبحث ضعف دارند، کامل یاد نگرفتند و نمی‌توانند درست مباحث را از هم تشخیص دهند، از یک دی وی دی کمک آموزشی استفاده کنند تا مباحث را کامل بیاموزند.

بعد از این که تمام مباحث را آموختید، باید به سراغ تست‌زنی فراوان بروید. هر یک از آرایه‌ها ممکن است تکنیک یا حقه خاصی را در سوالات در پشت پرده خود داشته باشند، پس بهتر است تست زیاد کار کنید، تحلیل تست انجام بدید و حتمأ حتمأ خلاصه نویسی داشته باشید تا نکات را در آن جمع آوری کنید. بعلاوه این که بعد از تست‌زنی تک تک جواب‌های پاسخ‌نامه را بخوانید و نکات را برای خود ذخیره کنید. دوست من برای این که روش مطالعه تخصصی آرایه و دستور زبان را یاد بگیرید، پیشنهاد می‌کنم به مقاله‌های روش مطالعه آرایه‌های ادبی کنکور چگونه باید باشد؟ و روش مطالعه دستور زبان فارسی برای کنکور چگونه باید باشد؟ مراجعه کنید.

شما چه روشی برای مطالعه ادبیات دارید؟ از طریق قسمت کامنت برای ما ارسال کنید و اگر این مقاله مورد پسند شما بوده با دوستانتان به اشتراک بگذارید و ستاره‌های ما را رنگی کنید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
تیمی از بهترین مشاوران به صورت رایگان پاسخگوی سوالات شما هستند. هر سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید. در سریع‌ترین زمان از ما پاسخ بگیرید.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا