همه اتفاقات خوب زمانبر هست، سلام، بخش سوم از مباحث ششگانه ادبیات متعلق به تاریخ ادبیات است؛ پر حجمترین کم حجم ادبیات تاریخ ادبیات نام گرفته، در واقع، مطالب تاریخ ادبیات زیاد هستند اما، در حالت کلی در سالهای اخیر 1 إلی 2 تست را به خود اختصاص داده است. با این حال، تاریخ ادبیات جزو معدود مباحثی است که صرفأ حفظی بوده و اگر درست یاد بگیرید، میتوانید با خیال راحت راحت جواب دهید.
در نظام قدیم و تا سال 98 سوالات تاریخ ادبیات به این صورت بود که معمولأ نام شاعر، نویسنده و اثر هر یک خواسته میشد بعنوان مثال سوال میشد اسرار التوحید متعلق به چه کسی است! اما در سالهای 99 و 1400 ما شاهد تغییراتی در سبک سوالات تاریخ ادبیات در هر زیر گروه بودیم، به این صورت که یک بیت، یک قسمت از نثر یا یک نوشته را آورده بودند و شاعر این بیت یا نویسنده نثر یا نوشته خواسته شده بود.
پس این جا اهمیت تسلط به کتاب درسی بیش از پیش خودنمایی میکند؛ من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی از سایت به پاسخ، برای مطالعه اصولی و نتیجه بخش تاریخ ادبیات، موارد زیر را توصیه میکنم:
- تسلط به متن کل کتاب درسی: شما باید به تمامی مطالبی که میخوانید، تسلط داشته باشید، همانطور که در جمله فوق گفته شد، اگر دانش آموزی به صورت سر سری از متن کتاب درسی رد شود و به نام شعرا و نویسندگان، آثار و حتی بیت بیت و جمله به جمله مطالب دقت نکند، از پاسخ گویی به سوالات تاریخ ادبیات باز خواهد ماند.
- تصویر سازی از داستان، نثر و یا شعر موجود در کتاب درسی: سعی کنید اگر مطلبی را مطالعه میکنید، مفهوم کلی را بخاطر بسپارید، بعنوان مثال در داستان کباب غاز بخاطر بسپارید کلیت داستان چه بود، نتیجه داستان چه شد، نویسنده که بود، شخصیت اصلی که بود و .. یا در داستان منصور حلاج، علاوهبر موارد فوق جملات منصور را نیز تا حدودی به خاطر بسپارید.
- حتمأ قسمت قلمرو زبانی را مطالعه کنید: در این قسمت برخی جملات و ابیات وجود دارند که نویسنده و یا شاعر مشخص شده است که دقیقأ در سال 99 از این قسمت سوال طرح شده بود.
- فراموش نکنید ماهیت کلی تاریخ ادبیات حفظی است: در بازههای زمانی مختلف باید حفظ کنید همانند کاری که برای لغات گفته شد و به طور منظم مرور داشته باشید تا فراموش نکنید و اهمیت موضوعی خواندن اینجا بیشتر نمایان میشود.
نکته بسیار مهم: با توجه به این که بحث تاریخ ادبیات از کمترین میزان تست در کنکور برخوردار است، به دانش آموزان ضعیف و یا کسانی که دیر شروع به مطالعه میکنند، پیشنهاد میکنیم اگر قرار است بخشی را حذف کنید، به تاریخ ادبیات اختصاص دهید و زمانی را که میخواهید به مطالعه تاریخ ادبیات بگذارید، به مطالعه آرایه، قرابت و لغات اختصاص دهید.
دوستان و همراهان عزیز، شما میتوانید نظرات، پیشنهادات و یا انتقادات خود را با ما در میان بگذارید و با دادن امتیاز ما را در بهتر کردن هر چه بیشتر مقالات یاری کنید. همچنین برای اطلاع از روش مطالعه سایر مباحث ششگانه ادبیات، لینکهای زیر را دنبال کنید:
- روش مطالعه قرابت معنایی برای کنکور چگونه باید باشد؟
- روش مطالعه آرایههای ادبی کنکور چگونه باید باشد؟
- روش مطالعه دستور زبان فارسی برای کنکور چگونه باید باشد؟
- روش مطالعه لغت و املا ادبیات کنکور چگونه است؟