پشتکار رمز موفقیت است، سلام، دروس شاخه ریاضیات شامل آمار، ریاضی، هندسه، جبر و احتمال، ریاضیات گسسته، حسابان، فیزیک و شیمی است که از فرمولهای زیادی تشکیل شدهاند و اساسأ دروسی محاسباتی هستند؛ من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی از سایت به پاسخ، برای خلاصه نویسی فرمولهای دروس محاسباتی به توصیههای زیر عمل کنید:
- در درسی مانند دیفرانسیل یا آمار، شما ابتدا باید درس را کامل بیاموزید، سپس به سراغ تستزنی بروید، بعد از این که مطالب را دو یا سه بار مطالعه کردید و به تعداد لازم تست کار کردید، اینجاست که متوجه اهمیت برخی از فرمولها خواهید شد؛ بنابراین این فرمولها باید در خلاصه شما نوشته شوند تا هر زمانی نیاز داشتید بتوانید برای یاد آوری مرورشان کنید. بعنوان مثال فرمولهای آمار در حد یک صفحه هم قابل خلاصه نویسی هستند و یا فرمولهای مثلثات و تصاعد که یک سری فرمول کلی دارند، میتوانند در خلاصههای شما نوشته شوند.
- برای دروسی مثل گسسته و جبر و احتمال، از نوشتن جزئیات، اثباتها و فرمولهای بدیهی خودداری کنید؛ شما باید فرمولهای مهم و کلی را خلاصه نویسی کنید، بعنوان مثال فرمولهای هر فصل گسسته در حدود یک صفحه هستند و کل گسسته در 4 صفحه قابل خلاصه شدن است.
- اما در درسی مثل هندسه، در اکثر موارد دانش آموزان فرمولهای هندسه را فرار میدانند؛ هندسه نیز از جمله دروسی است که یادگیری اولیه و حل تست زیاد به شدت اهمیت دارد. با حل تست شما دقیقأ فرمولهایی را که نیاز به یاد آوری دارند را خواهید یافت؛ بعنوان مثال در فصل خط و صفحه، فرمولهای فاصله نقطه از صفحه، نقطه از خط، دو خط موازی، دو خط متنافر و .. باید به صورت لیستی و شمارهبندی شده در خلاصه شما یادداشت شوند.
- برای درس فیزیک، فقط نوشتن فرمولهای کلی کافی است؛ در واقع، شما باید فرمولهایی را خلاصه نویسی کنید که با دیدن آنها بتوانید جزئیات هر یک را به یاد آورید؛ منظور از جزئیات بعنوان مثال واحدها، کاربرد هر یک از فرمولها و … است.
- و برای درس شیمی حاشیه نویسی خود کتاب درسی بیشتر از خلاصه نویسی اهمیت دارد؛ بعنوان مثال ترکیبات آلی ممکن است فراموش شود پس باید در کنار هم نوشته شوند تا به حالت مقایسهای مطالعه شود یا کاربردهای آسپیرین، سالیسیلیک اسید و .. از جمله مباحثی است که بیشتر باید حاشیه نویسی شوند. بعنوان مثال برای فصل اول شیمی دهم نام یونها و فرمول هر کدام باید در یک جدول لیست بندی شوند.
- و برای خود درسی ریاضی، تمامی فرمولها و نکات کلیدی که در حل تستها مشخص میشوند و مفاهیمی برای یاد گیری دارند، باید یادداشت شوند اما به صورت طبقه بندی، بعنوان مثال نمودارهای مهم و فرمول هریک، لگاریتم، اتحادها، فرمولهای مشتق و .. .
دوستان عزیز برای یادگیری اصول خلاصه نویسی برای سایر دروس، به مقاله چگونه خلاصه نویسی اصولی داشته باشیم، مراجعه کنید. اگر شما هم روش خاصی برای خلاصه نویسی فرمولها میدانید، برای ما کامنت کنید و اگر این مطلب برای شما مفید واقع شده، ستارههای ما را رنگی کنید.