به غیر ممکنها باور داشته باش رفیق، سلام، بیشک مرور و جمع بندی مطالب نکته بسیار مهمی است که هر داوطلب باید در برنامه خود داشته باشد؛ ابتدا بهتر است بدانیم ما چندبار باید مرور کنیم و در چه بازههایی مرور برای ما مناسب است! من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی از سایت به پاسخ، توصیه میکنم به این چند نکته توجه کنید:
- مرور اول مربوط به زمانی است که یک مطلبی را مطالعه میکنیم، فردا اگر که بخواهیم ادامه مطلب را مطالعه کنیم، در حد 15 إلی 20 دقیقه مطالب قبلی را مرور میکنیم و تستهایی را که حل کرده بودیم و تستهایی را مارکدار کرده بودیم، یک دور بررسی میکنیم.
- مرور دوم را زمانی انجام میدهیم که بعنوان مثال چون اکثر دروس کنکور به صورت مبحثی خوانده میشوند، بعد از حالا یک هفته، دو هفته یا هر چقدر که طول بکشد تا یک فصل یا یک مبحث کاملأ بسته شود، مثلأ یک مبحث از گرامر کاملأ تمام شد، اینجا باید برگردیم و دروس حلیاتی و مفهومی مثل ریاضی و زیست و زبان و … را خلاصه نویسی کنیم؛ سپس، دروس حفظی و مباحثی را که خلاصه نویسی نیاز ندارند و در کتاب حاشیه نویسی شدهاند را بعلاوه مطالب مهم کتاب درسی را هایلایت کنیم. پس در واقع، ما علاوهبر این که مباحث را خورد خورد مرور و مطالعه کردهایم، در نهایت که به انتها مبحث رسیدیم نیز یک جمع بندی باید داشته باشیم و فردا آن روز یک آزمون جامع از کلیه آن مباحث بزنیم.
- مرور سوم زمانی است که وارد مبحث جدید یا فصل جدید از دروس میشویم؛ در این قسمت معمولأ بچهها سردرگم میشوند و یا تنبلی میکنند. بنابراین پیشنهاد میکنم کتاب را به چند بخش تقسیم کنید، شما یک نمیسال اول دارید، یک نیمسال دوم، هر نیمسال را هم اگر به دو بخش تقسیم کنیم، جمعأ کتاب به 4 دسته تقسیم خواهد شد. بعد مرورهای کلی و حجمی نیز به 4 بخش تقسیم میشود؛ یعنی اگر درسی نیمسال اول چهار درس داشته باشد، یک بار باید دو درس را با هم مرور کنید، سپس دو درس دوم و در نهایت چهار درس با هم مرور شوند تا جمع بندی کاملی از ترم اول داشته باشید.
- برای دروسی مثل ریاضی و یا شیمی که مبحثیتر هستند، یعنی مباحث خوردتر است، سعی میکنیم هر دو یا سه مبحث یک بار، مطالب را مرور کنیم تا زیاد روی هم تلنبار نشوند و برای این دروس داشتن خلاصه صد در صد مهم و ضروری است تا مرور زمانبر نشود.
- بهترین شیوه مرور، مرور بر حسب آزمون است؛ یعنی شما هر مبحثی را تمام کردید، باید آزمون کار کنید؛ بعنوان مثال مبحث تابع کامل تمام که شد، یک آزمون از کل مباحث تابع بزنید. این روش بهتر از این است که بیاییم مباحث حد، تابع و مشتق را باهم کار کنیم، جدا جدا هر کدام را کار میکنیم سپس درنهایت هر سه را باهم یک آزمون میزنیم.
- برای دروس حفظی و مفهومی مثل دین و زندگی، حفظیات شیمی، لغات و … شما باید روش تورق سریع را تمرین کنید. چنین دروسی به دلیل این که نیاز به مرور و تمرین و تکرار دارند باید بیشتر از بقیه مباحث یاد آوری شوند.
توجه: با این اوصاف شما از نحوه مرور در بازههای زمانی مختلف آشنا شدید و از اهمیت داشتن خلاصه نیز مطلع شدید؛ بنابراین من توصیه میکنم اگر به طور منظم مطالعه دارید و خلاصه نویسی انجام میدهید، حتمأ از خلاصههای خودتان برای مرور مطالب استفاده کنید؛ چرا که به زبان خودتان است و بهتر میدانید هر مطلب مربوط به چه مبحثی است.
نکته: اما اگر خلاصه نویسی بلد نیستید، زمان ندارید، نمیتوانید مدیریت و ترتیب مباحث را رعایت کنید و یا دیر شروع به مطالعه کردهاید، میتوانید از سایر منابع جمعبندی استفاده کنید.
تذکر: از بدو شروع برای مطالعه کنکوری، هدف خود را مشخص کنید که میخواهید خودتان خلاصه بنویسید یا از منابع و کتابهای مختلف استفاده کنید! هیچ وقت از نصفه راه تغییر منبع انجام ندهید مگر با دلیل منطقی …
دوست من اگر میخواهید روش صحیح خلاصه نویسی را بیاموزید، پیشنهاد میکنم مقاله من به آدرس چگونه خلاصه نویسی اصولی داشته باشیم، را دنبال کنید و برای اطلاع از نحوه خلاصه نویسی تخصصی دروس مختلف به قسمت خلاصه نویسی مراجعه کنید. شما چه نظری در رابطه با نحوه مرور دارید؟ برای ما کامنت کنید و اگر این مطلب برای شما مفید بوده است با دوستانتان به اشتراک بگذارید و ستارههای ما را رنگی کنید.