سلام و درود، شیدا کبیرعبادی هستم از سایت به پاسخ، طبق مصوبه سازمان آموزش و پرورش و استناد به مجوزات صادره از سازمان سنجش، قوانین غیبت موجه و غیر موجه در امتحانات نهایی به شرخ زیر میباشد:
- طبق ماده 83، چنانچه دانش آموزی در امتحان پايانی هر نوبت غيبت غيرموجه داشته باشد، نمره امتحان پاياني او در آن نوبت در آن درس، صفر محسوب میشود و در چنين مواردي كلمه غ (غائب) به جای نمره پايانی آن نوبت براي دروس مورد نظر، در سياهه نمرات قيد خواهد شد؛ ليكن در محاسبات كلمه غايب به منزله صفر خواهد بود و چنانچه دانش آموز مشمول اين ماده، دارای نمرات كلاسي (ارزشيابي مستمر) باشد، نمره وی در درس يا دروس مذكور با احتساب اين نمرات براي آن نوبت منظور خواهد شد.
- طبق ماده 84، اگر دانش آموزی در امتحان پايانی نوبت اول در يک يا چند ماده درسی، غيبت موجه داشته باشد، نمرات امتحان پايانی نوبت دوم وی به جای نمرات پايانی نوبت اول دروس مربوطه نيز منظور خواهد شد.
- طبق ماده 85، چنانچه دانش آموزی در فاصله زمانی بعد از ثبت نام و قبل از شركت در امتحانات پايانی نوبت اول ترک تحصيل كند (هر چند نمره ارزشيابي مستمر داشته باشد)، برای وی كارنامه با ذكر مراتب ترک تحصيلي صادر میشود و آن سال جزو سنوات تحصيلي وی محاسبه نمیشود و اگر دانش آموزی بعد از امتحانات نوبت اول ترک تحصيل كند، در كليه دروس نوبت دوم غائب غيرموجه منظور و اعلام نتيجه شده و كارنامه صادر میشود و مراتب ترک تحصيلی در سوابق تحصيلي وی قيد و آن سال جزو سنوات تحصيل وی منظور خواهد شد.
-
طبق ماده 86، اگر دانش آموزی در امتحانات نوبت دوم و دوره تابستان يا شهريور ماه در كلیه دروس، غيبت موجه داشته باشد، واحدهای وی در آن سال حذف و برای او وقفه تحصيلی محسوب میشود و ضروری است توضيحات لازمه در كارنامه و ساير مدارک تحصيلی دانش آموز منعقد شود.
-
طبق ماده 87، اگر دانش آموزی در امتحانات نوبت دوم يا شهريور ماه يا پايان دوره تابستانی در دروس غيرنهايی با عذر موجه غائب باشد، در صورت در خواست اولیا دانش آموز، مدير واحد آموزشي مجاز است حداكثر تا دو هفته پس از آخرين امتحان از درس يا دروس مربوطه با رعايت ضوابط امتحان به عمل آورد.
نکته: در دروسی كه امتحان آنها به صورت هماهنگ برگزار میشوند، سوالات امتحانی دانش آموزان مشمول اين ماده به صورت هماهنگ خواهد بود. -
طبق ماده 88، اگر دانش آموزی در طول سال تحصيلی به دليل غيبت موجه نمره ارزشيابی مستمر نداشته باشد، نمره ارزشيابی پايانی وی (به استثناء دروس موضوع تبصره يک ماده 11) در آن نوبت جايگزين نمره ارزشيابی مستمر میشود.
-
طبق ماده 89، غيبت غير موجه در امتحانات نهايی به منزله نمره صفر برای آن امتحان خواهد بود و چنانچه دانش آموزی در امتحانات نهايی غيبت موجه داشته باشد، آن درس از دروس وی حذف شده و بايد با رعايت ساير شرايط، دوباره آن درس يا دروس را انتخاب كرده و به صورت نهایی امتحان را بگذراند.
-
و طبق ماده 91، تشخيص غيبت موجه بر اساس دلايل و مدارک ارائه شده از طرف دانش آموز در امتحانات داخلی، با شورا واحد آموزشی و در امتحانات هماهنگ با كميسيون خاص اداره آموزش و پرورش مربوطه و در امتحانات نهايي با رئيس حوزه اجرا امتحانات، پس از هماهنگیهای لازم با مدير واحد آموزشی بررسی خواهد شد.
دوستان و همراهان گرامی، در صورتی که پاسخ داده شده جوابگو سوال شما نبوده و یا سوال دیگری برای شما پیش آمده است، لطفأ از طریق فرم زیر، سوالات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین شما میتوانید، هر گونه سوالات، نظرات، پیشنهادات و یا انتقادات خود را از طریق بخش ارسال دیدگاه و نظرات نیز، با ما در میان بگذارید.