Please select form to show

سلام و درود، شیدا کبیرعبادی هستم از سایت به پاسخ، ابتدا بهتر است با واژه دانشجو انصرافی آشنا شویم. به دانشجویان در حال تحصیل که به دلایل مختلف قصد ادامه تحصیل در دانشگاه یا یک رشته خاص را نداشته باشند، دانشجو انصرافی می‌گوییم. طبق قانون مندرج در دفترچه ثبت نام دانشگاه‌ها، دانشجویان در طول مدت زمان تحصیلی خود از زمان دیپلم تا دکتری تخصصی، تنها یک بار مجاز به انصراف و شروع مجدد به تحصیل می‌باشند.

همچنین طبق اعلام همین سازمان، عدم مراجعه دانشجو در زمان مقرر بدون دلیل قانع کننده، به منزله انصراف از تحصیل تلقی می‌شود؛ بعلاوه عدم ثبت نام دانشجو در هر نیم سال بدون اطلاع گروه آموزشی مربوطه و در صورت عدم گرفتن مرخصی، به منزله انصراف از تحصیل برای دانشجو تلقی خواهد شد.

شرایط انصراف از دانشگاه دولتی

بر اساس مصوبه نهمین جلسه شورا عالی سازمان سنجش و پذیرش دانشجو، از تاریخ 1396/08/020، هر داوطلبی در صورت پذیرش در دوره روزانه هر یک از گروه‌های آموزشی چه ثبت نام کند، چه ثبت نام نکند، از شرکت در آزمون و پذیرش در رشته‌های دوره روزانه سال بعد، محروم خواهد شد.

تبصره: اگر داوطلبی که در دوره روزانه دانشگاه سراسری پذیرفته شده است، در زمان مقرر اعلام شده از سمت دانشگاه انصراف دهد، می‌تواند در یکی از رشته‌های دوره‌های غیر روزانه انتخاب رشته کند.

نکته: دانشجویان داوطلب پذیرش در دوره روزانه دانشگاه سراسری در صورتی می‌توانند بعد از انصراف دوباره در دوره روزانه به تحصیل بپردازند که، پس از ورود به دانشگاه، حداقل یک سال کامل تحصیلی معادل دو ترم را پشت سر گذاشته و با شروع ترم سوم، انصراف خود را به دانشگاه ذی‌ربط تسلیم نماید.

نکته: چنانچه جزو دانشجویان پذیرفته شده در دوره روزانه باشید و بدون انصراف از دانشگاه محل تحصیل خود، در آزمون سراسری شرکت کنید، حتی در صورت قبولی نیز، قبولی شما باطل خواهد شد. لذا می‌بایست قبل از هر اقدامی، انصراف خود را به تأیید برسانید.

نکته: دانشجویان مشغول به تحصیل در دوره‌های شبانه متقاضی شرکت در آزمون سراسری سال آتی، نیازی به انصراف قطعی از دانشگاه مربوطه نداشته و در صورت قبولی در کد رشته محل جدید، می‌توانند انصراف داده و در رشته جدید، ثبت نام خود را به قطعیت به انجام برسانند.

شرایط انصراف از دانشگاه فرهنگیان

لازم به ذکر است که انصراف از دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجائی و کد رشته محل‌های مربوط به مناطق محروم، سیل زده و زلزله زده نیز مشمول ضوابط و قوانین رشته‌های دوره روزانه می‌باشند.

شرایط انصراف از دانشگاه آزاد

طبق اعلام سازمان سنجش کشور، برای قبولی در کلیه مقاطع تمام واحدهای دانشگاه‌های آزاد اسلامی، لزومی به انصراف پیش از ثبت نام در کد رشته محل جدید نبوده و بعد از قبولی می‌توان نسبت به انصراف از رشته قبلی، اقدام کرد.

شرایط انصراف از دانشگاه پیام نور

دانشجویان پذیرفته شده در هر یک از رشته‌های دانشگاه‌های پیام نور سراسر کشور چه به صورت حضوری و چه به صورت مجازی، منعی برای شرکت در آزمون سراسری سال آینده نداشته و می‌توانند در صورت قبولی، در رشته‌های دوره روزانه پذیرش شوند.

شرایط انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی

دانشجویان پذیرفته شده در هر یک از رشته‌های دانشگاه‌های غیر انتفاعی سراسر کشور، منعی برای شرکت در آزمون سراسری سال آینده نداشته و می‌توانند در صورت قبولی، در رشته‌های دوره روزانه پذیرش شوند.

شرایط انصراف از دانشگاه علمی کاربردی

مطابق آیین نامه دانشگاه علمی کاربردی، دانشجو متقاضی انصراف از تحصیل می‌بایست درخواست انصراف از تحصیل خود را به صورت اینترنتی و در سامانه جامع آموزشی دانشگاه علمی کاربردی ثبت و به صورت کتبی به آموزش مرکز تحویل دهد.

درخواست انصراف از تحصیل دانشجو تا قبل از تأیید نهایی مرکز قطعی نبوده و دانشجو می‌تواند در هریک از مراحل درخواست خود را پس گیرد. دانشجو در صورت پس‌گیری درخواست انصراف خود چنانچه بیش از سه جلسه از 16 جلسه ترم جاری را در کلاس حضور نداشته باشد، مجاز به ادامه تحصیل در همان نیم سال نبوده و نیم سال مربوط به عنوان مرخصی تحصیلی با احتساب در سنوات مجاز تحصیل منظور می‌شود.

نکته: آن دسته از دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی که تصمیم به انصراف از تحصیل دارند، می‌بایست در مرحله اول تقاضانامه کتبی خود را مبنی بر درخواست انصراف از دانشگاه تکمیل نموده و سپس سایر مراحل را به صورت اینترنتی و با استفاده از سامانه‌های تعیین شده فوق، به انجام برسانند.

شرایط انصراف دوباره از دانشگاه دولتی

طبق قانون مندرج در دفترچه ثبت نام کنکور سراسری، افرادی که دوبار از تحصیل انصراف داده باشند، در هر حالت از شرکت در کنکور سراسری به قصد قبولی در دانشگاه‌های سراسری محروم خواهند بود. اما اگر بخواهند شانس خود را برای سایر رشته‌های غیر از دوره روزانه امتحان کنند، باید در موعد مقرری که توسط سازمان سنجش اعلام شده است، از تحصیل در دوره روزانه انصراف دهند.

شرایط انصراف دوباره از دانشگاه آزاد، شبانه، خودگردان، غیرانتفاعی و پیام نور

دانشجویان در حال تحصیل در هر یک از دوره‌ها بجز دوره روزانه دانشگاه‌های دولتی، هیچ گونه محدودیت اعم از زمان، دفعات و … نخواهند داشت و در صورت قبولی در رشته مورد علاقه خود، می‌توانند از رشته قبلی انصراف داده و در رشته قبولی جدید، ثبت نام نمایند.

اما توجه نمایید که برای داوطلبین مرد فقط یک بار حق انصراف وجود دارد و در صورتی که بخواهند برای بار دوم انصراف دهند، باید به نظام وظیفه خود را معرفی کرده و در صورت معافیت، با دریافت کارت پایان خدمت می‌توانند در کنکور مجدد شرکت نمایند؛ در غیر این صورت، باید به خدمت سربازی راه یابند.

دوستان و همراهان گرامی، در صورتی که پاسخ داده شده جوابگو سوال شما نبوده و یا سوال دیگری برای شما پیش آمده است، لطفأ از طریق فرم زیر، سوالات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین شما می‌توانید هر گونه سوال، نظرات، پیشنهادات و یا انتقادات خود را از طریق قسمت ارسال دیدگاه و نظرات، با ما در میان بگذارید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
تیمی از بهترین مشاوران به صورت رایگان پاسخگوی سوالات شما هستند. هر سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید. در سریع‌ترین زمان از ما پاسخ بگیرید.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا