Please select form to show

مباحث تست خیز ادبیات کدام‌ها هستند؟

سلام و درود، شیدا کبیرعبادی هستم از سایت به پاسخ، همان‌طور که می‌دانید درس ادبیات در کنکور سراسری از 25 سوال تشکیل می‌شود؛ به طور میانگین در چند سال اخیر، 7 الی 10 سوال ادبیات مربوط به مبحث قرابت معنایی، 4 الی 6 سوال مربوط به مبحث زبان فارسی، 2 الی 3 سوال مربوط به واژگان، 3 الی 6 سوال مربوط به مبحث آرایه‌های ادبی، 2 الی 3 سوال مربوط به املا و 1 الی 3 سوال نیز مربوط به مبحث تاریخ ادبیات بوده است.

1. قرابت معنایی

همان‌طور که گفته شد، مبحث قرابت معنایی 7 الی 10 سوال را به خود اختصاص می‌دهد که نشان از اهمیت بالا این مبحث است؛ اما بنا بر آخرین بودجه بندی منتشر شده، قرابت معنایی 9 سوال را به خود اختصاص داده است؛ شما برای این که بتوانید تسلط کافی روی مطالب قرابت داشته باشید، پیشنهاد می‌شود تمرکز خود را بر روی مباحث زیر بگذارید:

  • اشعار منتخبی مانند اشعار حماسی، غنایی، تعلیمی و یا …؛ چرا که این اشعار نزدیک به زبان روزمره ما نیستند و بیشتر مورد توجه طراحان سوالات کنکور قرار می‌گیرند. (حتمأ معنی اشعار و لغات را کامل بیاموزید)
  • اشعاری مثل خیر و شر، سیمرغ، دماوندیه، حمله حیدری، غرش شیران و …
  • متونی مانند جمال و کمال، قاضی بست، کبوتر طوقدار و …

توجه: برای تسلط کافی روی مبحث قرابت معنایی حل تست از سوالات کنکور سال‌های قبل مخصوصأ سوالات سال 96 به بعد توصیه می‌‌شود؛ فراموش نکنید که مبحث قرابت 36 درصد سوالات ادبیات را دارا می‌باشد. همچنین برای نتیجه بهتر توصیه می‌شود در کنار قرابت معنایی، واژگان نیز مطالعه شوند.

2. واژگان و لغت

اما برای مطالعه لغات گفتیم که بهتر است پیش از مطالعه قرابت معنایی و یا هم زمان با مطالعه مبحث قرابت، لغات نیز مطالعه و تمرین و تکرار شوند؛ برای لغات می‌توانید به موارد زیر توجه کنید:

  • لغات موجود در انتها کتب درسی بسیار با اهمیت هستند اما کافی نیستند؛ بهتر است با سایر منابع مبحثی که در اختیار دارید، واژگان غیر موجود در کتاب درسی را نیز بیاموزید.
  • در کنار مطالعه لغات باید به املا نیز توجه شود تا یادگیری اصولی باشد.

توجه: لغات در کنکور سراسری شامل سه سوال خواهد بود که به تنهایی 12 درصد ادبیات را شامل می‌شود.

3. آرایه‌های ادبی

در مبحث مربوط به آرایه‌های ادبی ما در حدود 6 یا 7 زوج آرایه اصلی و پر کاربرد داریم که بسیار بهم نزدیک و باید در کنار هم مطالعه شوند:

  • تشبیه و استعاره
  • مجاز و ایهام
  • تضاد و پارادوکس
  • اسلوب معادله و کنایه
  • تلمیح و تضمین
  • واج آرایی و مراعات نظیر

توجه: موارد فوق را می‌توان در مدت زمان دو ماه نیز مطالعه کرد چرا که اگر دانش آموزی صفر باشد، با مطالعه مباحث آرایه که تعداد 4 یا 5 سوال را به خود اختصاص می‌دهد، می‌تواند 16 درصد ادبیات را دریافت کند.

4. تاریخ ادبیات

از آن جایی که مبحث تاریخ ادبیات در دو سال اخیر فقط یک سوال را به خود اختصاص داده است، مطالعه این بخش فقط به افرادی که در مباحث قرابت، آرایه و لغات قوی هستند پیشنهاد می‌شود وگرنه برای افراد صفر یا در سطح متوسط رو به پایین توصیه می‌شود زمان خود را به مطالعه مباحث دیگر اختصاص دهند.

5. زبان فارسی و املاء

اما می‌رسیم به بخش بسیار مهم و سخت یعنی زبان فارسی و املا که برای افراد صفر یا دانش آموزان ضعیف معمولأ در بحث حذفیات توصیه می‌کنیم این قسمت را حذف کنند؛ هر چند برای دانش آموزانی که در بحث لغات علی الخصوص لغات هم آوایی که شباهت آوایی روی معنا نیز اثر می‌گذارد قوی هستند، می‌توانند مبحث املا را نیز مطالعه کنند؛ اما زبان فارسی بنا به درجه سختی‌ای که دارد، برای دانش آموزان صفری که در دو یا یک ماه باقی مانده شروع به مطالعه می‌کنند، می‌تواند جزو حذفیات محسوب شود.

برای اطلاع از بودجه بندی ادبیات، پیشنهاد می‌شود به مقاله بودجه بندی ادبیات کنکور به چه صورت است، مراجعه نمایید؛ همچنین شما می‌توانید نظرات، پیشنهادات و یا انتقادات خود را با ما در میان بگذارید و با دادن امتیاز ما را در بهتر کردن هر چه بیشتر مقالات یاری کنید.

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
تیمی از بهترین مشاوران به صورت رایگان پاسخگوی سوالات شما هستند. هر سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید. در سریع‌ترین زمان از ما پاسخ بگیرید.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا