سلام، من شراره مولانی هستم از سایت به پاسخ. در پاسخ به عوارض مصرف قرصهای شب امتحانی دکتر محسن رحیمنیا روانپزشک و فلوشیپ پزشکی روانتنی درباره مصرف خودسرانه دانشآموزان و دانشجویان از داروها افزود:
این افراد اگر احساس میکنند که اضطرابشان بیش از حد است نباید از قرصها به صورت خودسرانه استفاده کنند؛ آنها باید برای مدیریت این اضطراب و استرس از روانپزشکان، مشاوران یا روانشناسان کمک بگیرند.
برخی از قرصها نسبت به سایر داروها عوارض کمتری دارند، اما اگر به صورت خودسرانه مصرف شوند بیفایده هستند. به طور مثال چند داروی شب امتحانی و عوارض آنها را در زیر بیان کردیم:
- کپسول فلوکستین در طولانی مدت تمرکز را افزایش و اضطراب را کاهش میدهد، ولی در کوتاه مدت هیچ فایدهای ندارد؛ مصرف خودسرانه این کپسول در کوتاه مدت سبب بی قراری میشود. این کپسول باید به صورت منظم، روزانه و تحت نظر پزشک مصرف شود. بخاطر داشته باشید با مصرف تعداد بیشتری از این قرص نه تنها اثربخشی دارو بیشتر نمیشود، بلکه فرد دچار بیقراری شدید میشود بهطوری که دیگر حتی نمیتواند درس بخواند.
- ترامادول خطرناکترین و پرعارضهترین دارو است. ترامادول از دستۀ مواد مخدر است و سبب ایجاد وابستگی در افراد میشود. یکی از عوارض بسیار خطرناک و شایع ترامادول؛ تشنج است. بهطوری که حتی اگر فردی برای نخستین بار ترامادول مصرف کند، ممکن است با دوزهای پایین هم دچار تشنج شود. این تشنج بسیار خطرناک است و میتواند موجب کما رفتن اشخاص شود؛ همچنین مصرف این دارو ممکن است افراد را به صدمات طولانی مدت هم دچار کند.
- ریتالین سبب بیخوابی و وابستگی افراد میشود به همین دلیل افراد پس از چند بار استفاده مقدار آن را افزایش میدهند و دیگر نمیتوانند این دارو را ترک کنند. همچنین با مصرف این دارو افراد با بیخوابی مواجه خواهند بود و سر جلسه امتحان ممکن است دچار گیجی و از دست دادن تمرکز شوند به طوری که هیچ مطلبی را به یاد نیاورند.
دوستان گلم پیشنهاد من به شما این است که تا حد امکان از هیچ قرصی استفاده نکنید و سعی کنید از مواد غذایی و خوراکیها و نوشیدنیهای مفید برای رفع خستگی و خواب آلودگی استفاده کنید. اگر پیشنهاد یا تجربهای در این زمینه داشتید، حتما در قسمت نظرات برای ما ارسال کنید.