یه کاری کن آیندهات، بخاطرش ازت تشکر کنه، سلام، احتمالأ هر جایی رفتید یا از هر کدام از مشاوران و دبیران سوال پرسیدید، در جواب روش مطالعه ادبیات به شما گفتهاند که ادبیات باید موضوعی خوانده شود و لاغیر! تا یک اندازه این عزیزان درست میفرمایند، اما یک جای کار میلنگد! دانش آموزان معمولأ دو دسته هستند:
- گروهی کلأ مدرسه را کنار گذاشته و فقط بدنبال کنکوری خواندن هستند.
- گروهی دیگر کنکور را کنار گذاشتهاند و فقط دروس مدرسه را دنبال میکنند.
من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی از سایت به پاسخ، هیچ یک از دو گروه بالا، متعادل نیستند، همه دانش آموزان باید بین مدرسه و کنکور تعادل برقرار کنند؛ برای امتحانات مدرسه شما نیازمند مطالعه کتاب درسی هستید، نیازمند یادگیری روشهای تشریحی هستید. بنابراین، من پیشنهاد میکنم دوستان دهمی برای مطالعه درس ادبیات از روش درس به درس مبحثی استفاده کنید.
مبحثی خواندن یعنی چه! یعنی هر مبحث را جدا خواندن، بعنوان مثال مبحث آرایه جدا، قرابت جدا، دستور زبان جدا و لغت و املاء هم جدا سپس در قالب تست، با هم ترکیب میشوند. اما روش درس به درس مبحثی به این صورت است که شما بعنوان مثال در برنامه خودتان برای امروز قرار است درس 1 تا 3 ادبیات دهم را مطالعه کنید؛ شما ابتدا باید از درس اول شروع کنید و مباحث را جداگانه برای هر درس مطالعه کنید.
یعنی اول باید تمام آرایههای موجود در شعرهای این سه درس را مطالعه کنید، سپس به سراغ دستور زبان این سه درس بروید، سپس لغات، واژگان و املاء مربوط به آنها را مطالعه کنید و در نهایت بین شعرهایی که خواندهاید، سعی کنید قرابت معناییها را پیدا کنید.
بعد از این که به روش بالا مطالعه شما تمام شد، باید به سراغ کتاب درسی و جزوه دبیرتان بروید؛ این بار سعی کنید همه متون را خط به خط بخوانید، تمامی معانی شعرها را پیدا کنید، آرایهها را شعرهای کتاب را مشخص کنید، مفهوم قرابت معنایی شعرهای موجود را درآورید و زیر تمامی لغاتی که جدید بودند و املاء سختی داشتند، خط بکشید و بعد از آن به سراغ گنج حکمتها بروید و همه را روخوانی کنید. سپس در نهایت نوبت به جواب دادن به سوالات کتاب درسی و حل تست برای تمامی مباحثی که در آن روز مطالعه کردهاید.
نکته: با روشی که در مطالب فوق گفته شد، شما علاوهبر موضوعی خواندن ادبیات برای کنکور، به صورت درس به درس نیز آماده امتحانات نیز هستید و نه برای امتحانات کلاسی، نه امتحانات پایان ترم و نه حتی برای کنکور نیز به مشکل نخواهید خورد.
تذکر: بعد از مطالعه و تست زنی، حتمأ حتمأ تحلیل تست انجام بدهید و تمامی نکات را از همان ابتدا در حاشیه کتاب درسی و دفتر خلاصه نویسی خود وارد کنید.
شما از چه روشی برای مطالعه ادبیات استفاده میکنید؟ برای ما کامنت کنید، برای اطلاع از روش مطالعه هر یک از مباحث ادبیات، لینکهای زیر را دنبال کنید:
- روش مطالعه قرابت معنایی برای کنکور چگونه باید باشد؟
- روش مطالعه آرایههای ادبی کنکور چگونه باید باشد؟
- روش مطالعه دستور زبان فارسی برای کنکور چگونه باید باشد؟
- روش مطالعه لغت و املا ادبیات کنکور چگونه است؟
- روش مطالعه تاریخ ادبیات کنکور چگونه است؟