Please select form to show

روش مطالعه لغت و املا ادبیات کنکور چگونه است؟

بنام خداوند حق باوران، سلامی کنم خدمت سروران، در دفترچه عمومی کنکور سراسری 5 سوال ابتدایی ادبیات را لغت و املاء تشکیل می‌دهند که 20 درصد مباحث ادبیات است؛ لغت و املاء دو مبحث کاملأ وابسته هستند که در بسیاری از منابع نیز با هم آورده شده‌اند، بعنوان مثال کتاب لغت و املاء نشر الگو یا کتاب لغت و املاء نشر دریافت! چرا که املاء درست بسیاری از کلمات وابسته به معانی آن‌ها است.

من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی از سایت به پاسخ، برای این که مطالعه کامل و همه جانبه‌ای در باب لغات و املاء داشته باشید، پیشنهاد می‌کنم به روش زیر عمل کنید:

  • با توجه به این که برخی از لغات در کتاب درسی ستاره‌دار هستند و معمولأ این لغات بعلاوه لغات انتها کتاب مهم‌ترین بخش منبع مطالعه را تشکیل می‌دهند و توصیه همگان بر مطالعه این لغات است، شما نباید فراموش کنید که طرح سوالات کنکور از همه صفحات کتاب درسی است؛ پس، علاوه‌بر لغات انتها کتاب و لغات ستاره‌دار، باید به سایر لغات موجود در تمامی صفحات کتاب درسی نیز توجه کنید.
  • اگر سوالات سال‌های قبل را نگاه کنید، متوجه می‌شوید که واژه‌های هم آوا هر ساله مورد توجه طراحان سوال هستند؛ از آن جایی که واژه‌های هم آوا معمولأ تلفظ یکسان و املاء مفاوتی دارند، پس باید برای تشخیص این کلمات به سراغ معنی آن‌ها بروید و برای خود مفهوم کنید. بعنوان مثال به کلمات زیر توجه کنید:
    نواحی و نواهی، سمن و ثمن، سور و صور، آزار و آذار و …
  • حدود نود درصد کلماتی که بعنوان غلط املایی در سوالات کنکور طرح می‌شوند، مربوط به 6 دسته از حروف هستند؛ یعنی کلماتی که به دو صورت مختلف نوشته می‌شوند اما در ساختار جمله معنی ندارند، این حروف عبارتند از:
    ت / ط ، ث / س / ص ، ه / ح ، ز / ذ / ض / ظ ، ع / ء (حمزه) و غ / ق
    کلماتی که با این حروف در کنکور معمولأ تکرار می‌شوند، عبارتند از: برائت و براعت، حضر و حذر، تقاس و تقاص، تعویذ و تعویض، اشباح و اشباه، حضیض و حظیظ و مستقلات و مستغلات ..
  • لغات را فیش نویسی کنید؛ منظور از فیش برگه کوچکی است که یک طرف آن لغت مورد نظر نوشته می‌شود و در پشت برگه مترادف، هم خانواده و یا یک جمله‌ای نوشته شده است که معنا کلمه را برای شما یاد آور می‌شود؛ چرا که بهترین راه یادگیری لغات، استفاده از آن در قالب جمله است.

نکته: از همه کتاب‌های زبان فارسی سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم امکان طرح سوال وجود دارد، بنابراین هیچ کتابی را حذف نکنید.

توجه: با توجه به این که پاسخ گویی به سوالات آرایه‌های ادبی و قرابت معنایی مستلزم و وابسته به لغات و املاء است، بنابراین اگر جزو افرادی هستید که می‌خواهید مبحثی از مباحث چندگانه ادبیات را حذف کنید، پیشنهاد می‌کنم مورد حذفی شما لغات و املاء نباشد؛ چرا که خود لغت و املاء به تنهایی 20 درصد ادبیات است و همچنین پاسخ‌ گویی به سوالات آرایه و قرابت نیز مشروط به مطالعه لغات و املاء است.

تذکر: هنگام مطالعه لغات تنها به معنی اول کلمات اکتفا نکنید؛ بلکه همه معانی را به صورت کامل یاد بگیرید، چرا که ممکن است برخی کلمات در بعضی جملات معنا و مفهوم متفاوتی داشته باشند.

یاد آوری: لغات از جمله مباحث حفظی هستند که یادگیری آن مستلزم مرور و تکرار بی‌وقفه است؛ بنابراین در آیتم شبانه خود هر روز مطالعه لغات را داشته باشید و در کنار آن بین 5 تا 20 تست هر شب زمان بگذارید.

دوستان و همراهان عزیز، شما می‌توانید نظرات، پیشنهادات و یا انتقادات خود را با ما در میان بگذارید و با دادن امتیاز ما را در بهتر کردن هر چه بیشتر مقالات یاری کنید. برای اطلاع از روش مطالعه سایر مباحث ادبیات، لینک‌های زیر را دنبال کنید:

0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
تیمی از بهترین مشاوران به صورت رایگان پاسخگوی سوالات شما هستند. هر سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید. در سریع‌ترین زمان از ما پاسخ بگیرید.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا