Please select form to show

سلام و درود، شیدا کبیرعبادی هستم از سایت به پاسخ، بسیاری از دانش آموزان سر جلسه امتحان با دیدن برگه سوالات دچار فراموشی می‌شوند؛ دلایل متعددی مانند: کمبود و یا تایم نادرست خواب شبانه، نوع تغذیه، استرس، عدم مطالعه در طول ترم و داشتن مطالعه دقیقه نودی و … باعث ایجاد فراموشی سر جلسه امتحان می‌شوند؛ اما عمده‌ترین دلیل فراموشی مباحث، عدم داشتن مرور مطالب درسی به شیوه صحیح  و عدم انتقال آن‌ها به حافظه بلند مدت است.

ساختار مغز انسان‌ها به گونه‌ای است که با تکرار مداوم و اصولی یادگیری رخ می‌دهد! همانند صحبت کردن، همان گونه که از کودکی ما با تکرار مداوم کلمات و استفاده روزمره به مرور قادر به صحبت کردن شده‌ایم، درس خواندن و فهم مطالب نیز نیازمند مرور چندباره است.

منظور از مرور مباحث درسی، تکرار چندباره مطالب مهم است تا در ذهن ماندگاری پیدا کنند؛ یکی از بهترین روش‌ها برای مرور اصولی، استفاده از یادداشت‌برداری‌هایی است که در هنگام مطالعه تهیه کرده‌اید. برای مرور مطالب و مباحث می‌توان از کتاب درسی اصلی، جزوه و .. نیز استفاده کرد اما یادداشت‌برداری‌هایی که به زبان خودتان هستند، کمک شایانی در بخاطر سپاری مباحث خواهند داشت.

شاید بپرسید که مرور مباحث چگونه باعث ماندگاری می‌شود! شما با مرور چندباره علاوه‌بر این که به نگهداری مطالب در ذهن خود کمک می‌کنید، از فهم و تسلط بیشتری نیز برخوردار خواهید بود. همچنین با افزایش میزان تسلط بر مباحث درسی سرعت عمل شما نیز افزایش خواهد یافت و از آن جایی که حافظه تصویری انسان‌ها بسیار قوی عمل می‌کند، مرور مطالب به یادآوری آسان مباحث برای شما منجر خواهد شد.

اما فراموش نکنید که مرور اصولی نیز مشروط به شرایطی است این شرایط عبارتند از:

  • برای مطالعه خوب و داشتن مرور در فواصل زمانی مناسب، داشتن برنامه کمک بسزایی خواهد کرد.
  • هنگام مطالعه باید شخص در یک جای خلوت و به دور از شلوغی و با تمرکز حواس قرار بگیرد تا فهم مطلب کامل رخ دهد.
  • مطالعه و مرور باید در فاصله زمانی کوتاه و با حجم مناسبی از دروس اتفاق بیفتد؛ یک شبه نمی‌توان یک کتاب را خواند و اسم مرور گذاشت!
  • برای مطالعه و مرور مباحث و مطالب مختلف درسی باید شیوه صحیح مطالعه هر درس را بیاموزید.
  • و از همه مهم‌تر فهم اولیه مطالب است؛ تا زمانی که مطلبی را درست نیاموخته‌اید، مرور عملأ بی‌فایده خواهد بود.

اما اصلی‌ترین موضوع این است که بدانیم شیوه صحیح مرور مطالب چگونه است! مرور به چند قسمت تقسیم می‌شود و برای هر دانش آموز بنا به پایه تحصیلی متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی، برای دانش آموزان غیر کنکوری مرور مطالب می‌تواند به صورت هفتگی باشد؛ در واقع، شما باید در طول هفته هر چه را که می‌آموزید در آخر هفته مرور کنید و مرور هر درس قبل از تدریس دبیر نیز بسیار توصیه می‌شود و به دریافت مطالب جدید نیز کمک کننده خواهد بود.

اما برای دانش آموزان کنکوری همان‌طور که همگی می‌دانیم، قضیه بسیار حساس‌تر است؛ کنکوری‌ها باید یک بار بخوانند و به اصطلاح ده بار مرور کند تا زمان کنکور به فراموشی دچار نشوند. برای کنکوری‌ها مرور به دفعات روزانه، هفتگی، ماهانه و سه ماه یک بار تقسیم می‌شود.

  1. مرور روزانه: یعنی هر روز بعد از اتمام برنامه هر روز، آخر شب یک دور مطالعه خلاصه‌نویسی‌ها
  2. مرور هفتگی: یعنی مطالعه تمام مباحث هفته بعلاوه بررسی تست‌های مارک‌دار هفته و حل تست تجمیعی از مباحث کل هفته
  3. مرور ماهانه: یعنی مطالعه خلاصه‌ها و یادداشت‌های یک ماه اخیر بعلاوه تست‌های مارک‌دار و گذراندن آزمون جامع
  4. مرور سه ماه یکبار: یعنی مطالعه و بررسی مطالب پایه مورد مطالعه، از آن جایی معمولأ بسیاری از دروس هر پایه در عرض سه ماه تمام می‌شوند، دانش آموز موظف است تا بعد از سه ماه یک جمع‎‌بندی کلی از پایه را داشته باشد. دروسی مانند زیست شناسی و ریاضی که ممکن است تمام نشده باشند، جمع‌بندی کل مطالب تا جایی که خوانده شده الزامی است و برای دروسی مانند ادبیات که موضوعی هستند، مرور و جمع‌بندی هر موضوع در پایان کار به شدت توصیه می‌شود.

دوستان و همراهان گرامی، در صورتی که پاسخ داده شده جوابگو سوال شما نبوده و یا سوال دیگری برای شما پیش آمده است، لطفأ از طریق فرم زیر، سوالات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین شما می‌توانید، هر گونه سوالات، نظرات، پیشنهادات و یا انتقادات خود را از طریق بخش ارسال دیدگاه و نظرات نیز، با ما در میان بگذارید.

4.5 6 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
تیمی از بهترین مشاوران به صورت رایگان پاسخگوی سوالات شما هستند. هر سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید. در سریع‌ترین زمان از ما پاسخ بگیرید.
اشتراک در
اطلاع از
7 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا